Camping Officiel Arlon, Luxembourg - België



Camping Officiel Arlon ligt aan de N4, de “oude” hoofdweg van Bastogne naar Arlon. De camping is goed bewegwijzerd en makkelijk aan te rijden. Het is bij Nederlanders een populaire tussenstop op weg naar de Route Soleil, vanuit Frankrijk weer terug naar Nederland. In het laagseizoen geldt de ACSI-korting. Vanuit het noorden verlaten we de E25 bij Bastogne en rijden dan over de N4, zodat we in Martelange voor Luxemburgse prijzen kunnen tanken. Dat voordeel heb je dan weer binnen.


Het terrein is glooiend, maar als je daar prijs op stelt kun je een redelijk vlakke plaats krijgen. Er liggen voldoende houtblokken voor onder de caravansteunen. Je beheerder rijdt voor je uit de camping op en wijst je een plaats, rekening houdend met je voorkeuren. Overal op de camping is gratis Wifi. De sanitaire voorzieningen zijn voldoende en worden goed schoon gehouden. De camping heeft een restaurant met een beperkte kaart: alleen biefstuk of zalm, beide met friet en  sla, maar van goede kwaliteit. Verder is er een zwembad met terras, leuke bar en gezellig café, ook wanneer het wat kouder is.

Maar steeds meer mensen ontdekken dat het de moeite waard is om hier wat langer te blijven. De omgeving is hier erg mooi in dit, van oudsher bekend, vakantiegebied. Prachtig om te toeren met veel bezienswaardigheden, mooie natuur, rust, leuke dorpjes, goede restaurants en gezellige terrasjes. Het ligt op een drielandenpunt met Luxemburg en Frankrijk op heel korte afstand.